Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság = gyönyörű haj?

2011.11.06

 

 

A boldog párkapcsolat a gyönyörű haj titka?


 

 

 
 
Egy friss kutatás szerint a genetika mellett a házastárs elvesztése, a válás okozza a leggyakrabban a hajhullást – a nők körében is.
 
 

 

A tanulmány szerzője, dr. Bahman Guyuron, a Case Western Reserve Orvosi Iskola plasztikai sebészeti osztályának elnöke megjegyezte, hogy valószínűleg a válással vagy gyásszal járó stressz váltja ki a hajhullást a nőknél, bár a rendszeres alkoholfogyasztás és a dohányzás is szerepet játszhat. Az utóbbi két dolog férfiaknál is kiválthat kopaszodást, minden egyéb tényező azonban eltérő módon hat a két nemre.

 

Guyuron és munkatársai olyan tényezőket tártak fel, melyek nemtől és genetikától függetlenül összefüggésbe hozhatók a fejszőrzet ritkulásával.

Vizsgálatuk során 84 egypetéjű iker nőt figyeltek meg, akiknek hormonszintjét, életmódját és hajszerkezetét is alaposan kivizsgálták.

 

A halánték körüli területtel kapcsolatban arra a felismerésre jutottak, hogy minél többet dohányzott az illető hölgy élete során, annál nagyobb volt a hajhullás mértéke.

Ugyanerre a területre a bőr állapota is kihatással volt, ugyanakkor heti néhány pohár alkohol inkább csökkentette, mint növelte a kopaszodás esélyét ezen a részen.

 

 

 

hosszu-haj.jpg

 

 


A fejtetőhöz közelebb eső területen történő hajveszteség cukorbetegségre, bőrfertőzésre vagy jelenleg is fennálló nikotinfüggőségre utalt, miközben a túlsúly vagy elhízottság jótékony hatással volt a fej ezen területén található hajra.  

 

Összességében az is kiderült, hogy azok a nők, akik kávéznak, kalappal védik magukat a naptól és boldog házasságban élnek, ritkábban kezdenek bárhol is kopaszodni.

 
 


 

 NYARALJ INGYEN TENERIFEN!

 

Mindössze jelentkezned kell  

és mi segítségedre leszünk, hogyan is juthatsz el nyaralásod színhelyére a legkedvezőbb módon!   

Mi már kipróbáltuk,  képeinket itt tekintheted meg. 

 

1-hirdetes_atmeretezve.jpg

   

NINCS apróbetűs rész! Amennyiben tetszik az ajánlatunk

jelentkezz MOST, ITT!

 

" Sokan túl későn ismerik fel az elmulasztott életcélokat. Ezért Ember, légy idejében bölcs, legfőbb ideje, hogy utazz! "  

                                                      /Goethe/  


 

TENERIFE STRANDOK  - TENERIFE TÉRKÉP 

KÉPEK - APARTMANOK - LORO PARK - SIAM PARK -

JELENTKEZÉS -  TENERIFE TÖRTÉNETE - SPORT -