Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajból készül a napszemüveg!

2011.08.12

Az emberi haj is megújuló energiaforrás. Egy fiatal, brit terveződuó napszemüveg-kollekciót készít belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem tudnánk, ránézésre egész biztosan nem mondanánk meg az Azusa Murakami és Alexander Groves alkotta Studio Swin napszemüvegeiről, hogy fő alapanyaguk emberi haj. Pedig a szemüvegkeretek készítéséhez ezen kívül csupán növényi gyantát használnak, kötőanyag gyanánt. A keretbe ezután „rendes", UV-szűrővel ellátott napszemüveg-lencsék kerülnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hajszemuveg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A dizájnerduó londoni fodrászatokból szerzi be a levágott hajat, ami egyébként hulladékként végezné. A gyártás során semmiféle káros anyag nem szabadul fel, ha pedig úgy alakul, hogy a keret szemétre kerül, 100 százalékban környezetbarát módon bomlik le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A különleges napszemüveg-kollekció a Brit Királyi Képzőművészeti Egyetem végzőseinek kiállításán mutatkozott be néhány napja. Egyelőre nem tudni, hogy a termék valamikor kereskedelmi forgalomba kerülhet-e és ha igen, mennyibe kerül majd.

A tervezők szeretnék továbbfejleszteni ötletüket: jelenleg azzal kísérleteznek, hogy milyen más tárgyakat lehetne még készíteni az emberi haj-növényi gyanta keverékből.

 

Cikk: NLC

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.