Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Függőséget okozhat a hajvasalás

 

 

Könnyű megoldás a göndör fürtök ellen a hajvasaló, arra persze senki sem gondol, hogy az egyenes hajért drágán meg kell fizetni.

 

 

A hajvasalás is egyfajta függőség: a túl sok egyenesítés hatására ugyanis a haj gyengébb, sprődebb lesz, elveszíti a fényét és hajlamosabbá válik a hullámosodásra, a delikvens pedig emiatt még gyakrabban és még intenzívebben próbálja egyenesíteni azt, ami viszont hajhulláshoz vezet. Ördögi kör.

 

 

 

hajvasalas.jpg

 

 

„Gyakran találkozom olyan nőkkel, akik kétségbe vannak esve, mert a hajuk egyszer csak hullani kezdett. Tény, hogy sok esetben ez a hajvasalás-függőség következménye” – mondta a Iain Sallis, a brit Daily Mailnek nyilatkozó hajgyógyász.

A hajvasalók több mint 200 fokra is felmelegszenek, pedig a haj maximum 180 fokos hőmérsékletet visel el, az ennél forróbb felülettel való érintkezés már károsítja a kutikulát, vagyis a hajszál külső védőrétegét. Ennek hatására a kortex, azaz a kéregréteg védtelenebbé válik, a hajszál szerkezetének egyensúlya felbomlik. A haj kiszárad, fénytelen lesz, könnyebben hullámosodik, töredezik, végül kihullik – magyarázta a szakember.

 

 

 

hajvasalas-2.jpg

 Sallis figyelmeztetett arra, hogy a hővédő folyadékok csak mérséklik a károsító hatást, teljesen azonban nem óvnak meg attól. A legjobb, amit tehetünk, ha olyan hajvasalót használunk, melyen szabályozni lehet a hőfokot, és legfeljebb 180 fokra melegítjük fel. A hajat mindig szárazon vasaljuk – semmi esetre se használjuk a vasalót hajszárító jelleggel a nedves hajon – és egy tincsen lehetőleg csak egyszer húzzuk végig! Ha megtehetjük, hogy valamivel drágább terméket vásároljunk, akkor válasszunk infravörös hővel működő, turmalin kerámialapos készüléket!
 

 

cikk: