Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Göndör haj ápolása

2008.10.10

 

 

Tökéletes hullámok, csodás hajzuhatag

 

 

Mindig hódítanak a göndör, hullámos fürtök. A szexi, csillogó loknik által megváltozik a kisugárzásod, és meglátod, a csodálatos hajkorona mennyire bűbájossá tesz. Nézd csak meg a sztárokat, a göndör fürtök közöttük is menők.

 

Most megtudod, hogyan érheted el te is a szuper hajkölteményt. Tippjeink segítségével garantáltan beleszeretsz a göndör fürtökbe, legyen az vad és engedetlen, vagy finom és hullámos.

 

 

Nicole Kidman

 

 

Az ausztrál színésznőnek nagyon sokféle arca van, és nincs ez másképp a hajviseletével sem. Nicole mindig büszkén mutogatja a tökéletes, aranyló fürtjeit, akár be van szárítva a haja, mint egy Hollywood-i szépségkirálynőnek, akár csak természetesen omlik a vállára. Úgy gondoljuk, hogy a hosszú fürtök valóban illenek Nicole ritka szépségéhez, mivel a természetesen eső loknik lágyítják arcának vonásait.


Nicole frizurájának titka a rendezettség

Formázás előtt védő krémmel keni be a haját, amely segítségével megőrzi a hajszálak nedvességtartalmát, és szabályozza a rakoncátlan, göndör fürtöket. A szérumot nagyon könnyű felvinni, eloszlatni, és nem nehezíti el a hajat. Ráadásul néhány óra elteltével is rendezettnek hat tőle a frizura. Fenségessé varázsolja a hullámokat, kihangsúlyozza a göndör tincseket, új formát, fényt kölcsönöz neki.


Tökéletesen göndör fürtök

A dupla spirálos hajsütővassal nagyszerű fürtöket készíthetsz magadnak. A legújabb technológiának köszönhetően nem árt a hajnak, és hatalmas segítség a rakoncátlan fürtök megszelídítésében.

 

 

 

Vanessa Paradis

 

 

Vanessa Paradis nemcsak Johnny Deppet kapta ajándékba, hanem az örök ifjúság titkát, és a tökéletes loknikat is. Hajából sugárzik a természetesség, laza hullámai lágyak, finomak. Vanessa középen elválasztja a haját, hogy hullámai lazán a vállára omolhassanak, miközben előnyösen keretezik arcát. Ettől megjelenése kicsit hippis, de ez nagyon illik hozzá.


Kócolódni tilos!

Vanessa haja sajnos gubancolódásra hajlamos. Ezért olyan speciális ápolószert használ, amely lágyítja a hajszálakat. A finom tejnek köszönhetően a hajszálak pikkelyei elsimulnak, így egészségesnek és fényesnek hatnak. Nem szabad azonban sokat használni belőle, mert könnyen elnehezítheti a frizurát, és a haj hamar zsírossá válik.


Szelídülj meg!

Búcsút mondhatsz a kezelhetetlen, rakoncátlan hullámos fürtöknek. Vannak termékek ugyanis, amelyek olyan hatóanyagot tartalmaznak, amely megszelídíti tincseidet, és tökéletes frizurát farag belőle. Egyaránt alkalmazható a természetes hullámokra, illetve a dauerolt fürtökre is.


Rugalmas és könnyű

Egy csillogó hab segít felvenni a harcot a makacs göndör fürtökkel. Hatóanyagainak köszönhetően hidratálja a hajszálakat, és nedves hatást biztosít a frizurának. Az eredmény: gyönyörű, rugalmas hajkorona. Fontos, hogy hagyd magától megszáradni.

 

 

 

Christina Aguilera

Kép Christina ott volt az elsők között, aki platina szőke hullámokkal robbant be a köztudatba, a Back to Basic albumával. Azóta is ez jelképezi extravagáns megjelenését. Imád játszani szexi fürtjeivel, hogy felhívja magára a figyelmet.

Ápolás gyorsan

Christina kedvenc samponjának különlegessége a golgotavirág kivonat és a pacsuli keverékében rejlik. Rendkívül puhává, selymessé és könnyen kezelhetővé varázsolja még a rakoncátlan göndör hajat is. Előnye, hogy egy lépésben két ápolási folyamatról gondoskodhatsz, hiszen nagymértékben tartalmaz balzsamot is. Nagyszerű illata van, és új életet lehel a fáradt hajvégekbe.


Lágy és puha fürtök

Christina egy héten egyszer használja kedvenc hajpakolását. A vasban, C-vitaminban és gyömbérben gazdag hajápoló életre kelti és rugalmassá varázsolja a frizurát. Mélyen behatol a haj szerkezetébe és elsimítja a hajszálak pikkelyeit. Professzionális hajpakolás, amelynek használata mindössze 3 percet vesz igénybe, és a hajadat lággyá és puhává varázsolja.

 

 


Salma Hayek


Salmának tömérdek mennyiségű, sötét hajkoronája van, ezért mindig különböző frizurákat próbál ki. Egyszer szög egyenes, egyszer erősen bodorított, máskor pedig lazán hullámos. A természetes hullámait mindennél jobban imádja.


Tápláld a hajadat!

Salma egy nagyszerű kondicionálót használ, amely mélyen táplálja a hajszálakat. Ez a kondicionáló gyümölcssavat, avokádót és barackolajat tartalmaz, amelyek a haj erősítéséért felelősek. Egyaránt használható a gubancolódó és a természetes göndör hajra. Különös előnye, hogy esős, párás időben sem göndörödik vissza az egyenesre szárított haj.


Vigyázz, kész, tökéletes!

A természetes göndör haj sokszor él önálló életet. De semmi gond, Salma módszerével könnyedén elérheted a rendezett hullámokat. Használj melegíthető hajcsavarókat! Száraz hajadat spricceld be egy kis hajban maradó, pumpás balzsammal, majd tincseidet egyenként tekerd a már előre felmelegített csavarókra. Hajszárítóval egy kicsit száríts rá, ha sietsz. Meglátod, tökéletes fürtjeid lesznek kevesebb, mint fél óra alatt.

 

___________________________________________________

 

 

 

Göndör és makrancos haj ápolása

 

 

 

A haj természetes ápolórétege, a faggyúmirigyek termelte zsír a hullámos hajat nem tudja olyan jól bevonni, mint az egyenes szálút. Egyszerűen elakad, így a természetes göndör haj fülmagasságtól lefelé gyakran száraz tapintású, és sok nedvességre van szüksége.

 

A hullámos haj számára készített ápoló termékek ezért tartalmaznak sok nedvességpótló (hidratáló) anyagot, például rebarbarasavat.

 

 

Sok termék aloe verát és búzaproteint tartalmaz, hogy még rugalmasabbá tegye a loknikat, mivel ezek az anyagok száradás után összehúzódnak, és megtámogatják a hullámok szerkezetét.

 

 

Az egyenetlen felszín miatt a hullámok nem tudják olyan jól visszatükrözni a napfényt, ezért a haj hamarabb lesz tompa hatású.

A formázáshoz olyan fényesítő folyadék szükséges, amely nemcsak fényessé teszi a hajat, hanem a hullámokat is szépen kihangsúlyozza.

 

 

Aki mégis inkább kiegyenesítené a hullámait, annak kisimító hatású ápoló és formázó termékeket érdemes használnia, melyek csomagolásán megtalálható az „Anti-Frizz” felirat: a magas szilikon- és olajtartalom szinte elnehezítő burokként veszi körbe és megnyújtja a hajszálakat.

A speciális, víztaszító ápoló molekulákból (polimerekből) álló finish spray-k megvédik a frizurát, a tincsek nem fognak azonnal összeugrani egy kis nedvesség hatására – sajnos zápor esetén ez sem hatásos, de egy kis ködszitálást még kibír a frizura.