Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.02.11

Megnőtt frufrud? Töredezett a hajad vége?  Ha nincs időd fodrászhoz menni,akkor a hajad kiigazítását otthon is elvégezheted. Ráadásul így egy kis vágásért nem kell több ezer forintot fizeti.

Egyszerű megoldásnak tűnik, ha az ollóhoz nyúlunk, persze ismerni kell hozzá a vágási technikákat. Néhány tanács, hogy ne bánd meg a házi fodrászkodást!

Nagyon fontos, hogy soha ne használj olyan ollót, amit a konyhában vagy máshol használsz. A jó hajvágáshoz szükséged lesz egy jó minőségű hajvágó ollóra, amit soha, semmi másra nem használsz, csakis hajvágásra! Így valóban ott fog vágni az olló ahol szeretnéd. Ellenkező esetben elcsúszik, és biztos, hogy ferde lesz a vágás. 

Ha a frufrud már össze-vissza áll, és belelóg a szemedbe, hogyan kezdj a kiigazításához?

Vizesen vagy szárazon egyaránt vághatod. A nedves hajat egyszerűbb levágni, a rakoncátlan tincseket jobban kézben tudod tartani. Hátránya, hogy vizesen a haj hosszabbnak tűnik, mint szárazon, ezért előfordul, hogy rövidebbre sikerül a frizura, mint szeretnéd. Erre nagyon ügyelj! 
Nagyon fontos, hogy először mindig keveset vágj a hajadból, majd ellenőrizd, és ha kell, igazítsd ki.

Hullámos hajnál még inkább figyelj a haj hosszára. Mindig hagyd inkább 1-2 centiméterrel hosszabbra, ha szükséges, még utána tudod igazítani.

A frufru vágása előtt fésüld egyenesen a homlokba a hajadat, a többi tincset pedig tűzd fel. A hajadat fogd a mutató- és a középső ujjad közé, majd a szemöldök alatt vágd le az ollóval egyenesen.


Az olló hegyével függőlegesen vághatsz cikcakkot a hajadba, így nem lesz túl egyenes „bili frizurád”.  Akinek van gyakorlata, az egy kicsit elemelheti a hajat a homlokból, így sokkal lazább, levegősebb, fokozatosabb lesz a vágás. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.