Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Festett haj ápolása

2008.10.10

 

Festett, szőkített vagy színezett haj ápolása

 

 fonott-homlokpant.jpg

 

 

Hogy a színpigmentek bejussanak a hajszálak belsejébe, meg kell nyitni a természetes védőrétegüket – ezért igénybe vett a festett haj, és ezért van szüksége intenzív ápolásra.

 

 

A komlókivonat vagy a panthenol például segít abba, hogy a hámréteg regenerálódjon, így nem fakul ki olyan gyorsan a szín, és a hajszálak egyenletesen verik vissza a rájuk eső napfényt.

 

 

 

Vannak olyan festett hajra készült termékek, amelyek mindemellett antioxidánst és UV-szűrőt tartalmaznak, hogy megvédjék a hajat a nap fakító hatásától és más káros környezeti hatástól. Az UV-szűrő általában olyan kémiai szűrő, mint a naptejben lévő, ezért ez is csak pár órán át tart – a napon újra és újra be kell fújni a hajat speciális védőspray-vel.

 

 Praktikusak azok az ápoló és formázó termékek, amelyek maguk is színpigmenteket tartalmaznak: ezek kívülről rakódnak rá a hajszálakra, és legalább a következő hajmosásig felfrissítik a frizura színét.

 

 

Sok kozmetikai cég két árnyalatot különböztet meg, meleget és hideget, világos és sötét barnát.

 

 

Szőkék sajnos nem alkalmazhatják, számukra a kíméletes hatóanyagok az ideálisak, amelyek megszabadítják a hajszálakat a rájuk rakódott sötét színű anyagmaradványoktól. A legjobb, ha maga a sampon színtelen, akkor nem lesz tőle homályos fényű vagy matt a haj.

Hasonlóképpen jók a lila pigmentet tartalmazó samponok és balzsamok, a kiegészítő szín ragyogóvá teszi a szőke fürtöket, és még az enyhe sárgás árnyalatot is szépen elfedi.