Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háromszög-alakú arcforma

Erős és széles állkapocs keskeny arccsontozattal és homlokkal: ezek jellemzik a háromszög alakú arcformát, amely épp a szív-alakú arcforma fordítottja.  Gyakran sugároz energiát és dinamikusságot, ami pedig az ideillő hajviseletet illeti: az állkapocs vonalának egyensúlyba hozásával kell elérnünk az arc előnyeinek kihangsúlyozását!

 

 

Ami jól áll:

Háromszög-alakú arcforma

A halántéknál telt, és az áll felé keskenyedő frizurák, melyeknél a teltséget elsősorban sok-sok lépcsőzetes puhítással, és a hajszerkezet átalakításával érhetjük el. A hajvolumen megnövelésével, - valamint azáltal hogy az arc alsó felének szélességet biztosítunk, - kihangsúlyozhatjuk a szemek és a homlok szépségét: könnyen elérhető mindez egy alapos hajszárítással,  és egy kis térfogatnövelő hajápoló termék segítségével. Az állvonalban véget érő frizurákhoz tökéletesen illik a göndörség és a hullámok, - amelyek ha nem adottak,-könnyedén előállíthatók hajsütővas segítségével.

 

 

Kerülendő:

Háromszög-alakú arcforma

A hosszú, telt frizurákat, amelyek túlhangsúlyozzák és eltúlozzák az állkapocs-vonalát. Ugyanakkor ne vágassa le túl rövidre sem a haját, mivel ez elvonná a figyelmet az arccsontjáról és a homlokáról, valamint keskenyítené azokat. Amennyiben rövid haja van, gondolkozzon el azon hogy megnöveszti, méghozzá a fölső rész hullámokkal történő dúsításával. Kerülje a középen történő elválasztást, az asszimetrikus forma sokkal előnyösebb!

Híres háromszög-alakú arcok:

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Evangelista,

Kép

 

                                                                Kathy Ireland