Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.01.12

Hajszépítő trükkök

 

Van, amikor semmit nem tudsz kezdeni a hajaddal: fénytelen, rálapul a fejedre, vagy egyszerűen össze-vissza áll. A lényeg, hogy ilyenkor se veszítsd el a fejedet, az alábbi trükkökkel villámgyorsan megzabolázhatod tincseidet.

 

Hajszárítás

Nem árt ismerni a hajszárítás csínját-bínját:

- A rövid haj azonnal életteli lesz, ha a hajszárítóval felborzoljuk.
- A hosszabb hajat körkefével szárítsuk. A hajszárítást az alsó tincsekkel kezdjük.
- Nem lapul a haj a fejre, ha hajszárítás közben a körkefére tekert tincset függőlegesen eltartjuk a fejtől.

 

Kócos haj

Az előbb fésülködtünk, és már megint össze-vissza áll a hajunk? Nedves kézzel túrjunk bele, ez felfrissíti a hajhab és a zselé hatását. Majd krémezzük be a kezünket egy kevés kézkrémmel és simítsuk végig a hajunkon.

 

Fénytelen haj

A fénytelen, matt hajba egy kis hajfénnyel lehelhetünk életet. Permetezzük a hajra, majd rázzuk meg a fejünket. Ha még ezután sem fénylő, fésűvel oszlassuk el a hajfényt a tincseken. Finom szálú hajra csak egyszer-kétszer és nagyobb távolságból permetezzük.

 

 

 

Feltöltődött haj

S.O.S segítség elektromossággal feltöltődött, égnek álló hajra: permetezzünk egy kevés hajlakkot egy fésűre, és fésüljük át vele a frizuránkat.

 

Dús hajkorona

1. A lelapuló, élettelen hajkoronát hajformázó termékekkel tehetjük dúsabbá. A hajformázókból ne használjunk túl sokat, és csak száraz hajra vigyük fel. A zselét és a vakszot könnyebb eldolgozni, ha használat előtt felmelegítjük a hajszárítóval.

2. Permetezzünk a hajunkra vizet vagy hajfixáló folyadékot, és dörzsöljük át a kezünkkel. Ezután szárítsuk meg hajszárítóval, végül fújjuk be hajlakkal vagy hajdúsító folyadékkal.

3. Ha gyorsan szeretnénk dús hajkoronát akkor tűzzük fel a hajtincseket apró csipeszekkel, csatokkal, permetezzünk rájuk hajdúsító folyadékot, majd várjunk 3 percig, és végül vegyük ki a csatokat. Ujjaink segítségével igazítsuk el a tincseket.

 

Tupírozás

Permetezzük be a hajat tincsenként hajdúsító folyadékkal, majd fogjuk a tincseket mutató- és hüvelykujjunk közé, és dörzsöljük át.

 

Zöldülő haj

Viccesen hangzik, de nem tudnak nevetni a szőke hölgyek amikor a klóros víztől a szőkített hajuk idővel zöldes árnyalatúvá válik. Dobjunk két Aszpirin + C tablettát tiszta vízbe, és öblítsük át vele a hajunkat.