Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töredezett haj ápolása

 

Töredezett és sprőd haj ápolása

 

 

Míg a száraz hajnál arról van szó, hogy nem kap elég védő zsírréteget a hajhagymák felől, addig az igénybe vett hajszálak a külső hatások miatt (pl. UV-fény, sós víz vagy dauer) gyengültek el annyira, hogy nem zár megfelelően a hajszálak külső védő hámrétege, egyes részek teljesen felhasadtak, és a nedvesség elpárolog belőlük.

 

Mindkét esetben gyorsan töredezetté és sprőddé válik a haj. Intenzív ápolásra van szükség, például minden hajmosás után balzsamra vagy pakolásra.

 

melir4.jpg

 

 

A nedvességpótló joghurtkivonat vagy gazdag mandulaolaj például regenerálja a hajszálak belsejét, és ami nagyon fontos, jobban fésülhetővé teszi a hajat. A nedves haj ugyanis igen sérülékeny. A kíméletlen fésülés túlnyújtja a hajszálakat, azok felhasadhatnak, így még jobban sérül a szerkezetük.

 

Sok ápoló termék tartalmaz pozitív töltésű ápoló anyagokat, amelyek mini mágnesként tapadnak a haj negatív töltésű részeihez, és ott betapasztják a sérült felszínt.

 

Míg a drogériákban és az áruházakban általában egy termék kapható a száraz és az igénybe vett hajtípusra, addig a fodrászatokban már külön termékeket alkalmaznak a kétféle problémára, így még célzottabban lehet kezelni őket.

 

A száraz haj összességében több nedvességmegkötő lipidet kap, az igénybe vett hajnál pedig pontosan a károsodott helyekre kerül a javító pakolás. Aki pontosan szeretné tudni, mi a helyzet a hajával, megvizsgáltathatja mikroszkóppal.

 

 

Töredezett hajra készíthetsz otthon is egy jó pakolást:

 

 

 

Gondoltad volna, hogy a sör nem csak nyáron, a nagy melegben hat rád üdítően, hanem a hajadat is erősítheti? Csupán keverj össze 2 decit a sörből 1 tojássárgájával, és masszírozd a hajadba! 5 perc múlva már le is moshatod! Hajszálaidnak így nem csak tartása lesz, de a korpa is eltünik.

 

Tördezett haj ápolása

 

Ügyeljünk rá, hogy a sampon nagy részét a fejbőrre vigyük fel. A lefolyó hab bőven elegendő a hajvégek tisztításához.

 

A túl meleg levegő méreg az ilyen hajnak, ezért legalább tizenöt centiméterre tartsuk a hajszárítót, és inkább alacsonyabb fokozaton használjuk!

 

A nedves haj ötször érzékenyebb, mint a száraz, ezért ne sűrű kefével, hanem ritka fogú fésűvel, tincsenként alulról felfelé haladva bogozzuk ki. Így elkerülhetjük a további töredezést.

 

A hajvégeket havonta frissítsük vágással!