Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsíros haj ápolása

2008.10.10

 

Zsíros és lapos haj ápolása

 

 

Házi pakolás zsíros hajra

Ehhez a pakoláshoz csupán egy kis élesztőre, kamillára és tojásra van szükséged. 1 dkg élesztőt keverj össze 1 evőkanál langyos kamillateával, ezt pedig add hozzá 2 tojás felvert habjához. Finoman masszírozd a fejbőrödbe, 20 percig hagyd rajta, majd öblítsd le.

 

 

Zsíros, korpás haj

 

Ez a hajtípus gyakori hajmosást igényel. Az utolsó öblítővízbe cseppentsünk kevés citromolajat. Ez kordában tartja a faggyúmirigyek működését. Az öblítés előtt masszírozzunk a hajba jojobaolajat, amely kiváló hajkondicionáló. A zsíros haj megmentője a festés, a melírozás és a dauer lehet: a színezőanyag zsírtalanítja, frissebbnek és dúsabbnak mutatja a hajkoronát. Lehetőleg ne használjunk sampont és balzsamot együtt tartalmazó készítményeket, mert ezektől könnyen elnehezülhetnek és bezsírosodhatnak a hajszálak.

 

 

A gyakori hajmosás csak még jobban felerősíti a faggyútermelést – ez a mítosz azokból az időkből származik, amikor a samponok még egyértelműen agresszívabbak voltak.

 

 Ma már olyan kíméletesek, hogy nyugodtan használhatjuk akár naponta is. Csak a mennyiség eloszlatására kell odafigyelni.

 

Ha túlságosan erősen masszírozzuk a fejbőrt, akkor kinyomjuk a mirigyekben lévő faggyút. Jobb, ha felhabosítjuk a terméket a tenyerünkben, majd a habot rákenjük a fejre. Ha már jól eloszlott a sampon a fejen, a benne lévő, kíméletesen tisztító illóolajok vagy mikroszivacsok magukba szívják és eltávolítják a felesleges zsírt és a szennyeződéseket.

Azok számára is van megoldás, akiknek zsíros a hajtöve és száraz a hajvége: a speciális samponok a mosóanyagok mellett pozitív töltésű ápoló anyagokat is tartalmaznak, amelyek a porózus szerkezetű, negatív töltésű töredezett hajvégekhez tapadnak.

 

 

Hajmosás után, ha nehezen fésülhető a haj, akkor használjunk könnyű balzsamot.

Hosszú haj esetén általában elég, ha a balzsamot csak bizonyos részekbe, például a haj hosszára vagy a végekbe dolgozzuk bele.

Emellett jót tesz hetente egyszer egy nyugtató és tisztító iszappakolás, amit mosás előtt vigyünk fel a hajra, és nagyjából 10 percig hagyjuk rajta.

_______________________________________________