Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörös haj

 

2011 hajszíne a vörös

 

 

A szőkéket észreveszik, de a vöröseket sosem felejtik el – tartja a mondás. Igaz, ami igaz, mi sem felejtjük a kilencvenes évek második felét, amikor nők tömegei rohangáltak festett vörös hajjal, holdjáró cipőben... Erre kell számítani most is?

 

Nos, a derék kéthengeres lábbelik visszatérésére még – remélhetőleg minél többet – várnunk kell, a vörös haj viszont 2011-ben kétségkívül újra menő lesz. A divat fővárosaiban már egyértelműen érzékelhető a trend, ebben az évben pedig várhatóan hozzánk is begyűrűzik majd.

 

 

Julianne Moore

 

 

 


Legyen vörös?

 
 

 

Tehát divatba jön, megtetszik, vörösre váltanál. Juhász Anikó fodrász szerint ilyenkor első körben azt kell eldöntened, hogy a természetest imitáló, rezes, bronzos színt, vagy valamilyen „fantázia”- vöröset szeretnél-e. A döntés során figyelembe kell venni a személyiségedet, stílusodat és a fizikai adottságaidat – legfőképpen a bőrszínedet – egyaránt. Ha a stílusod alapvetően inkább természetes, nyilvánvalóan érdemes vörösből is ilyen jellegű árnyalatban gondolkodnod. Ha viszont szereted és tudod is viselni az intenzívebb, szintetikusabb, akár extrémebb dolgokat – öltözékben, sminkben is –, akkor vörösből is bátran választhatsz olyan árnyalatot, mely a természetben nem található meg. Világos bőrtónushoz általában a melegebb vörösek, míg sötétebb bőrtónushoz a hűvösebb és sötétebb árnyalatok illenek a legjobban. 

 

Lindsay Lohan

 

 
Még akkor is, ha általában nem fodrásznál festeted a hajad, a vörösre váltást mindenképp bízd szakemberre! A legmegfelelőbb tónus és színmélység megválasztása, a haj sötítése, pláne pedig világosítása bizony szakmai tudást igénylő feladat. 
Otthon, dobozos hajfestékkel nekiesni  az ügynek igencsak rizikós vállalkozás.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a vörös hajszín karbantartása macerásabb, mint bármely más színé. Mivel gyorsabban fakul, nagyon lényeges, hogy ennek megfelelően ápold. Hajfestés után legalább két napig lehetőleg ne moss hajat, azt követően pedig minden esetben használj jó minőségű színvédő sampont és balzsamot!
 

 

Cynthia Nixon

 

Ha vörös a hajad, a
 szemöldöködnek is alkalmazkodnia kell hozzá. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szemöldököt is vörösre kell festeni – ez nagyon keveseknek áll jól –, viszont nem is térhet el drasztikusan a két szín, például rézvörös hajhoz nem passzol a fekete szemöldök. Arra kell törekedni, hogy a hajszín és a szemöldökszín között legfeljebb egy-két árnyalatnyi legyen a különbség. Világosabb, élénkebb, rezes árnyalatokhoz az aranybarna, míg a sötétebb,  bordósabb színekhez a sötétbarna szemöldök a legoptimálisabb választás.

 

  Vöröslexikon 

vörös haj
– Természetes vörös hajszíne mindössze az emberiség 2 százalékának van.

– Az első vörös hajú emberek nagyjából 50 000 évvel ezelőtt, Afrikában jelentek meg.

– A darazsak gyakrabban csípik meg a vörös hajúakat, mint a más hajszínnel rendelkezőket.

– A vörös haj nem szürkés árnyalatban őszül, hanem homokszínűre, majd fehérre vált.

– Egy tanulmány szerint a természetes vörös hajjal rendelkezőket a legnehezebb elaltatni egy műtét előtt.

– A görög mitológia szerint a vörös hajú emberek haláluk után vérszívóvá változnak. 

– Dániában megtiszteltetésnek tartják, ha valakinek vörös hajú gyermeke születik.

– Egy lengyel babona szerint, ha szembetalálkozol egymás után három vörös hajú emberrel, nyerni fogsz a lottón.A  legtrendibb árnyalatok 


Az elsődleges szempont nyilvánvalóan az, hogy a hajszín – a fentebb felsorolt kritériumok alapján – jól álljon, akinek viszont nem mellékes az sem, hogy az árnyalat kifejezetten trendi is legyen, az a következő skáláról válogathat idén tavasszal:
 

Ashlee Simpson

 

– Paradicsomvörös: Élénk, szőkés beütésű, bohém hajszín, kizárólag a legbevállalósabbaknak.  


– Rézvörös: Egyszerű, mély és meleg árnyalat, mely meggyőzően idézi a természetes vörös hajszínt.


– Sötét korall: Rendkívül karakteres, dívás árnyalat, a feltűnő, de nem rikító színek kedvelőinek.


– Cseresznyés csokoládé: Csokoládébarna, cseresznyeszín beütéssel. Azoknak javasolható, akik nem akarnak drasztikusan eltávolodni természetes barna hajszínüktől, csupán szeretnék változatosabbá tenni azt.

 

cikk:  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.